Kärlek till växter

Ett äkta värmländskt företag med över 60 års erfarenhet.

Vårt koncept har alltid varit detsamma, att vi brinner av lust för blommor och växter, både ute & inne, och vi vill inget hellre än att du som kund ska känna samma glädje som vi. Hos oss hittar du det mesta du kan tänka dig – och lite till. Krukväxter, snittblommor, inredning och allt för din trädgård. Och vi hjälper dig gärna att hitta rätt – både estetiskt och praktiskt.

För att göra en lång historia kort:

Bland Stockholms många adelsmän fanns på mitten av 1700-talet en som höll sig med tjänstefolk och trädgårdsmästare. Finland var svenskt på den tiden och när adelsmannen flyttade till Helsingfors följde hans trädgårdsmästare som hette Kalenius med dit. Han blev stamfader för den släktgren som nu är verksam i Värmland. Dagens Kalenius-generation nöjer sig dock med att räkna sin yrkeserfarenhet från 1953, när pappan startade verksamheten i Arvika. Men faktum kvarstår att släkten i generation efter generation arbetat med trädgårdsmästeri, och idag är det sonen Vesa som driver släkttraditionen vidare.

På Kalenius hjälper vi dig att hitta rätt i djungeln av växter och tillbehör. Tveka aldrig att fråga oss, vi brinner av lust för växter och vill inget hellre än att du ska känna samma glädje bland dina växter. Välkommen.