Florist för en dag – vårbukett med tulpaner

Bli florist för en dag och lär dig binda en riktigt härlig vårbukett med tulpaner! Kursen sker i samarbete mellan oss här på Kalenius Växtcentrum & Medborgarskolan.

Innehåll
På detta tillfälle kommer du bland annat få lära dig om:
– Varuvård
– Skötsel av blommor och växter
– Olika tillbehörsmaterial
– Dekorationer
– Massor av inspiration och tips för eget skapande

Om Kalenius
I vår butik hittar man en skön blandning av vackra blommor och spännande inredning som speglar säsongens alla årstider och höjdpunkter. Våra duktiga florister hjälper till med all sorts binderi såsom buketter, arrangemang, bröllop, sorg, mm. Som ombud för Euroflorist förmedlar och levererar vi även blommor till såväl privatpersoner som företag. Man har under hela kvällen tillgång till hela butikens sortiment.

Upplägg
Kursen är ett engångstillfälle.

Förkunskaper
Inga förkunskaper behövs.

Kursledare
Kursen hålls av Casandra och Marie som är florister på Kalenius Växtcentrum.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Du binder en bukett av femton tulpaner i säsongens färger, två kvistar av säsongens populäraste gröna kvistar och två kvistar av säsongens populäraste blommande kvistar som till exempel ginst, vaxblomma eller brudslöja.
Kostnad för material tillkommer med cirka 250 kr beroende på vilka växter och tillbehör man väljer. Du betalar på plats i butiken.

Tips på vidareutveckling
Vi erbjuder många andra kurser inom hem och trädgård, kika in på www.medborgarskolan.se

Bra att veta
Du går hem med det du skapat. Kom gärna i oömma kläder och sköna skor.

Kursen hålls i på Kalenius Växtcentrum på Våxnäs. Parkering finns utanför.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Läs mer och anmäl dig på www.medborgarskolan.se

Anmäl dig här